lipitori medicinali

Beneficiile unei terapii cu lipitori medicinale

 

Hirudoterapia sau terapia cu lipitori medicinale este una dintre cele mai vechi forme de terapii traditionale. Batranii din mediul rural sunt o marturie vie a transmiterii peste generatii a beneficiilor terapiei cu lipitori medicinale. Ei povestesc cum au invatat de la strabunii lor stiinta tamaduirii cu ajutorul lipitorilor, crescute in casa, in scop medicinal, de multe familii de la tara. Desigur ca, din perspectiva societatii „moderne”, hirudoterapia sau terapia cu lipitori medicinale poate fi usor catalogata drept empirica. Dar sa nu uitam ca oamenii simpli de la tara, neatinsi de binefacerile medicamentelor de sinteza, aplicau cate o metoda babeasca pentru aproape orice tip de boala care le putea slabi puterea de munca. Astfel, pentru majoritatea afectiunilor care priveau circulatia sangelui in oricare dintre segmentele corpului, diverse inflamatii de natura microbiana, boli ale pielii sau boli inflamatorii de natura reumatica, hirudoterapia sau terapia cu lipitori medicinale era singura metoda la indemana.

Trendul ultimilor ani ne indeamna sa ne reintoarcem la izvoarele naturale ale sanatatii si sa redescoperim virtutile unor vechi metode de tratament. Hirudoterapia face pasi marunti, dar fermi pentru a scoate la lumina beneficiile lipitorilor medicinale, iar vechea terapie cu lipitori medicinale s-a inscris in cursa pentru recunoastere. Primul pas, plin de curaj, a fost deja facut prin crearea unui biolaborator strict specializat in activitatea de crestere si reproducere de lipitori medicinale, in mediu controlat.

De unde cumperi lipitori medicinale?

Biolaboratorul apartine firmei BIOAPIMED cu sediul social in Bucuresti, iar punctul de lucru, respectiv biofabrica se afla in judetul Vrancea, la 10 km de orasul Focsani, in comuna Carligele. Aici sunt „produse” lipitori medicinale, din specia hirudomedicinalis, in conditii de perfecta igiena, in spatii noi, special construite in acest scop. BIOAPIMED este in plin proces de certificare ISO 9001:2008 pentru activitatea de reproducere si comercializare de lipitori medicinale. Activitatea de crestere, reproducere si pastrare a lipitorilor medicinale necesita indeplinirea unor conditii speciale. Intre acestea, calitatea apei este esentiala, deoarece este unicul mediu pentru dezvoltarea acestor lipitori medicinale. Astfel, apa utilizata in biolaborator trece printr-un sistem de filtre care ii asigura o puritate deosebita. La capatul perioadei de crestere, lipitorile medicinale sunt tinute in repaus alimentar pentru aproximativ 4 luni. Abia dupa aceasta perioada acestea pot fi folosite pentru hirudoterapie. De retinut ca aceste lipitori medicinale sunt sensibile la mirosuri, substante chimice si zgomote, iar procesul de dezvoltare stagneaza daca temperatura scade sub 15 grade.

Cum functioneaza tratamentul cu lipitori medicinale

De la bun inceput, trebuie sa facem precizarea ca o sedinta de tratament de hirudoterapie, cu lipitori medicinale, are efect antiinflamator si antibacterian, fiind dovedita scaderea toxinelor din sangele pacientului. Principala substanta eliberata de lipitorile medicinale este hirudina, cunoscuta pentru efectul anticoagulant. Fiecare lipitoare actioneaza precum o seringa de unica folosinta. Dupa o aplicare, respectiv o sedinta cu lipitori medicinale, acestea nu mai sunt folosite in cazul altui pacient si sunt distruse, pentru a se evita contaminarea.

Se recomanda ca aplicarea de lipitori medicinale sa fie facuta de o persoana cu pregatire medicala. Aceasta va decide asupra punctelor de aplicare, a numarului de lipitori medicinale care vor fi aplicate si a timpului cat vor fi lasate sa actioneze.

Tags:
Previous post
Next post

Leave a Reply